Wedstrijduitslagen jeugd 2024

De 6 wedstrijden om het Bergs Kampioenschap zoetwatervissen voor de jeugd zitten er weer op. Letterlijk want 6 avonden 1,5 uur zitten aan de waterkant is niet voor alle jeugd weggelegd. Maar wel voor de fanatieke deelnemers aan dit kampioenschap. Het liefst ongestoord en geconcentreerd vissen om maar zoveel mogelijk centimeters aan vis te vangen. En natuurlijk wel de grote vissen, want daarmee maak je stappen.

Over het algemeen was het meestal droog met wat zon, dus ideale omstandigheden. En dit jaar genoot zelfs de vis hiervan want geen voorgaand jaar is er zoveel gevangen door de deelnemers. Slechts een enkele avond waarop sommige het niet lukte een vis te verschalken. Jammer, maar de organisatie, HSV De Rietvoorn, kan hier gelukkig niks aan doen en dat is maar goed, want eerlijkheid duurt het langst. Wat er wel elke avond was waren de 3 dagprijzen voor pupillen en junioren, een prijs voor de grootste en de pechprijs. Goede redenen om altijd te komen en je best te doen. Uiteindelijk was het spannend tot de 5e wedstrijd maar toen sloeg de uiteindelijk nieuwe Bergs Kampioen toe. Haar voorsprong was niet meer in te halen. Met totaal 1961 cm vis werd Jazzlynn Hertogs de nieuwe Bergs Kampioen en winnaar van de unieke Nol Jurgers wisseltrofee. De nummer twee, Jacky Mijnsbergen ving ook zeer goed, maar met 1595 cm toch bijna 4 meter minder dan de nummer één. Het gat naar de nummer drie, Tim Rommers, was zelfs ruim 10 meter vis. De totale uitslag staat op www.derietvoorn.nl.

Eindprijs
Zoals gebruikelijk ontving iedere deelnemer een eindprijs, dit keer een tegoedbon voor het kopen van hengelsport artikelen. Ruim 40 ouders en andere toeschouwers waren aanwezig bij de prijsuitreiking, je had erbij moeten zijn om de kinderen te zien glunderen.

Dank
Ondanks de maar 12 deelnemers was het weer een zeer geslaagd hengelsport event. Mede door de begeleiding en hulp van leden van de club, ouders en opa’s. Hartelijk dank daarvoor.

Volgend jaar is er weer een kampioenschap. Altijd gratis deelname en altijd een eindprijs voor elke deelnemer die ook aanwezig is bij de laatste wedstrijd.